Bu Blogda Ara

22 Mayıs 2012 Salı

Bizim Mahalle - Alper Namzet

-        Bizim mahallede Ahmet Abi ile Mehmet Abi bir araya geldi mi dostlarını toplar hemen bir dernek kurarlar. Dernek kurulmuştur, hedefler belirlenmiştir. Çalışmalara aşkla, şevkle ve en önemlisi Allah rızası için başlarlar. Bir süre sonra bir şeyler ters gitmeye başlar. Ahmet Abi ile Mehmet Abinin arasına kara kedi girer. Görüş ayrılıkları başlar ve Ahmet Abinin grubu güçlü çıkar ve Mehmet Abi derneği bırakmak zorunda kalır. Tabi bizim Mehmet Abi boş durur mu ? Hemen dernekten ayrılan arkadaşlarını toplar ve yeni bir dernek kurarlar. Yalnız bizim Ahmet Abi ile Mehmet Abi bundan sonra yan yana gelmemeye çalışır. Allah rızası için çıktıkları yolda böylesine keskin bir ayrlığa düşmüşlerdir. Bu süreç böyle mitoz bölünme şeklinde devam eder. Bizim mahallede dernek-vakıf işleri aşağı yukarı böyledir.

-        Bizim Abiler, gençleri çok iyi kullanmasını da bilirler. Onlara göre okul uzatılacak, önem verilecek bir şey değildir. Zaten bu durumda olmamızın tek suçlusu sistemdir. Bu sistemin uygulayıcı kurumları da okullardır. O sebepten gençler derneklerde, vakıflarda daha çok zaman geçirmelidir. Afiş asmalıdır, slogan atmalıdır. Abilerinin fantezilerini hayata geçirmek için ter dökmelidirler. Bir gün o genç okuldan mezun olunca da, üniversite yıllarında sözünden çıkmadığı abisinin iş yerine iş istemeye gider. Bizim Abi,  şöyle güzelce konuşur, nasihat verir sonra da kendini daha iyi yetiştirmiş bir eleman bulduğunu söyleyip kapıyı gösterir.

-        Sosyal medyayı son yıllarda sıkça kullanıyorum. Özellikle Facebook'ta daha çok aktifim. Sosyal medyayı olumlu manada kullanırsanız çok faydalı oluyor. Zahmetsiz bir şekilde birçok konudan, haberden, güncel olaylardan haberdar oluyorsunuz. İnsanların bu platformlarda yaptıkları yorumları okuyorum. Özellikle bizim mahalleden gençlerin olaylar karşısındaki yorumlarını okuyunca güler misin ağlar mısın durumu hemen insanın zihninde beliriyor. Militarist, anarşist bir imaj çizeceğim diye savundukları görüşler ne bu toprakların insanlarına ne de ümmetin ruhuna hitap etmiyor. Bu güruh babalarımızın, annelerimizin din anlayışlarına eleştiri getirirken onlarda bulunan samimi duyguların yarısına bile sahip olamıyorlar. Bence işte bütün mesele de burada düğümleniyor.

Alper Namzet


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder